Start van hoofdcontent

Stad

nl

Toch geen botoxinjecties tijdens erotisch feest

9 augustus 2013, 12.21 uur · Aangepast 12 augustus 2013, 20.13 uur · Foto: Flickr: Eddie Codel

Er gaat toch geen botox worden gespoten op het House of Bad Habitsfeest. Na kritiek van de Vereniging voor Plastische Chirurgie besloot de organisatie toch af te zien van het idee.

'Het was bedoeld als ludieke actie omdat mensen zo met hun uiterlijk bezig zijn. Maar we zijn toch wel geschrokken van alle commotie', laat de organisatie weten.

Eerder nog maakte de GGD en de Vereniging voor Plastische Chirurgie zich ernstig zorgen over het bizarre erotisch festival. Bezoekers zouden in aanwezigheid van honderden mensen ter plekke botox in hun lijf laten spuiten op het feest.

De organisatie van het House of Bad Habitsfeest zag het botox spuiten als een 'absolute primeur'. Dat meldt De Telegraaf. 'Aandacht gegarandeerd, want de gehele ingreep zal live te volgen zijn', hielden zij hun gasten voor.  Het feest is in de tuin van het Hilton Hotel en staat in het teken van bizarre erotische fantasieën.

De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie uitte kritiek op het idee van het feest. 'Hier staan wij absoluut niet achter. Op deze manier lijkt het alsof een cosmetische ingreep iets is wat je doet tussen een paar drankjes door. Dat gaat veel te ver', aldus voorzitter René van der Hulst.

Van der Hulst was bang dat dronken feestgangers elkaar onder druk gaan zetten om een behandeling te nemen, terwijl hier goed over na moet worden gedacht. De GGD was vooral bezorgd over de hygiëne. Ondanks dat de organisatie aangaf dat het allemaal 'honderd procent veilig' is stappen zij nu toch van het idee af.