Start van hoofdcontent
nl

'Psychopaat Badr Hari probeerde Wesley Sneijder af te persen'

20 augustus 2013, 20.22 uur · Aangepast 16 oktober 2013, 13.33 uur

Kickbokser Badr Hari heeft zich aan veel meer mishandelingen en bedreigingen schuldig gemaakt dan waarvoor hij in oktober voor de rechter moet verschijnen.

Dat schrijft onderzoeksjournalist Jens Olde Kalter in zijn boek ’Badr, de harde werkelijkheid achter Badr Hari', meldt De Telegraaf.

Ook zou hij voetballer Wesley Sneijder om een alimentatiebonus hebben gevraagd. Hari was bevriend geraakt met de ex-vrouw van Sneijder en vond de zes miljoen euro alimentatie die Sneijder betaalde niet genoeg. Sneijders maatjes uit Utrecht zouden Hari 'vriendelijk' hebben gevraagd dat nooit meer te doen.

Volgens de schrijver sloeg Hari buiten de ring zonder aanleiding vrouwen, een portier en horecabezoekers, die vaak geen aangifte durfden te doen. Ook zou hij een cosmetische arts uit Zuid hebben bedreigd. Die meldde het incident bij de politie maar durft ook geen aangifte te doen.

'Als arts durf ik te stellen dat Badr Hari aan zo ongeveer alle kenmerken van een psychopaat voldoet', aldus de dokter in het boek, dat ook melding maakt van een dopingvondst in het huis van Badr Hari. De vondst werd vorig jaar gedaan toen de politie de woning doorzocht na aanleding van de mishandeling van zakenman Koen Everink.

Frank Buis/AT5