Start van hoofdcontent

Stad

nl

Referendum over parkeerkwestie Diemerpark

24 augustus 2013, 15.28 uur · Aangepast 27 augustus 2013, 18.11 uur

De raad in Oost wil de slepende kwestie over parkeren bij de sportclubs in het Diemerpark oplossen met een informeel referendum. IJburgers mogen zich hierin uitspreken over een oplossing.

De kwestie rond de parkeerplekken is inmiddels al twee jaar aan de gang en nog altijd komt de stadsdeelraad er niet uit. Dat meldt Het Parool. Het dagelijks bestuur wil namelijk parkeerplekken bij de sportvelden in het Diemerpark, maar de actiegroep Hou het Diemerpark Groen wil geen autoverkeer hebben in een ecologische verbindingszone.

Er waren al eerder zes oplossingen bij de raad neergelegd, maar vier hiervan zijn inmiddels afgevallen. Verder kregen ook bewoners de kans om een idee aan te leveren. Elf ideeën werden ingediend door de buurt. Deze plannen liepen uiteen van het verspreiden van de parkeerplaatsen over de omgeving tot zelfs het verplaatsen van de sportvelden naar het Zeeburgereiland.

Twee bureau's gaan zich nu buigen over de overgebleven ideeën. Zij beoordelen de plannen op veiligheid, kosten en effecten op de natuur. Maandag wordt duidelijk welke ideeën mee zullen dingen in een online informeel referendum.