Bus rijdt tegen kantoorpand A'veen

Bij een aanrijding tussen een tram en een bus zijn vrijdag in Amstelveen dertien mensen gewond geraakt, van wie vier ernstig. De meeste gewonden zaten in de bus. De buschauffeur is één van de zwaargewonden. Na het ongeluk moest de brandweer twee beknelde slachtoffers bevrijden.
De twee voertuigen botsten rond 10.45 uur door nog onbekende oorzaak tegen elkaar op de kruising van de Van Heuven Goedhartlaan en de Handelsweg. De tram raakte daarbij uit de rails, de bus reed tegen de gevel van een kantoorpand. Dat raakte lichtbeschadigd.
De omgeving rond het ongeluk was om 15.00 uur nog steeds afgezet. De politie verwacht de straat aan het einde van de middag weer vrij te geven.
De inspectie bouw- en woningtoezicht heeft het kantoorpand onderzocht. Dat is weliswaar beschadigd, maar er is geen sprake van instortingsgevaar.
De bus en de tram zijn inmiddels weggesleept. Het GVB repareert momenteel nog de rails. Tramverkeer is daarom niet mogelijk. Lijn 5 rijdt voorlopig alleen van het Centraal Station naar Station Zuid en terug.

Foto: Rob van Leeuwen.
Meer (video)beelden op Gespot.at5.nl

Zie ook:
Alles weer vrijgegeven voor verkeer
"Bus reed te hard en ook door rood"