Stad

NL
V

'Strakke shirtjes, korte broekjes in vrouwenvoetbal'

26 augustus 2013, 10.58 uur · Aangepast 27 augustus 2013, 18.25 uur

Kortere broekjes en strakke shirtjes moet de BeNe League, de voetbalcompetitie voor vrouwen, op de kaart zetten. Dat zegt Ingrid Vanherle, manager van de competitie, vandaag in de Telegraaf.

Volgens Vanherle zijn de voetbalvrouwen mooie atletes en mogen ze dat best tonen. Toch blijft volgens haar het spelletje 'het allerbelangrijkste'. De BeNe League is dit jaar aangepast. Waar de competitie vorig jaar verdeeld was in aan A en B-League, strijden nu zestien teams, acht uit Nederland en acht uit Belgie om de titel.

Voor Nederland komen onder andere Ajax, ADO Den Haag, FC Twente en PSV uit. Niet iedereen is blij met de samenvoeging van de competitie. Volgens Daphne Kosters, aanvoerster van Ajax, is het niveau van veel Belgische ploegen lager. Zij vreest dat het gebrek aan uitdaging ten koste gaat van de ontwikkeling van de Nederlandse ploegen.

Wel ziet de aanvoerster van Ajax iets in vrouwelijkere tenues. Volgens haar zien grote shirts er wat klungelig uit. Ze is daarom blij dat Ajax in getailleerde shirts speelt.