Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Geen buren voor 'aso-familie' in nieuw onderkomen

3 september 2013, 15.31 uur · Aangepast 20 januari 2014, 03.10 uur

Jarenlang hebben ze volgens Rochdale voor overlast in de straat gezorgd, morgen moet de familie Dimitrov hun huis aan de Eierlandstraat in Noord verlaten.

En ze krijgen een nieuw onderkomen, twee containerwoningen op het Zeeburgereiland. Onze verslaggever nam alvast een kijkje op het eiland. Afgaande op de bordjes wordt het huis met camera's bewaakt, ook is het met hekken afgeschermd. 

Een kijkje naar binnen leert dat het huis is uitgerust met een keuken en een zeilen vloer. Buren zijn er in de directe omgeving van het huis niet te bekennen, er raast alleen wel constant verkeer van de A10 en de IJburglaan langs. 

Volgens Rochdale zorgde de familie al sinds 2000 voor structurele overlast. De woningcorporatie beschuldigde de familie van meerdere wangedragingen. Begin augustus was de kantonrechter al van mening dat niet te achterhalen valt of dit echt gebeurd is. 

Wel achtte hij duidelijk dat buurtbewoners zijn geïntimideerd. Iets wat de familie zelf eerder tegenover AT5 heeft ontkend. De rechter heeft maandag bepaald dat ze het huis woensdag moeten verlaten.