112

'Thuishulp' steelt duizenden euro's van hoogbejaarden

11 september 2013, 13.22 uur · Aangepast 13 september 2013, 11.10 uur

Whatsapp

Een 90-jarige vrouw en een 89-jarige man zijn slachtoffer geworden van een thuishulp-babbeltruc. Zij zijn beiden thuis beroofd van hun pinpas waarmee in totaal voor duizenden euro's geld is gepind.

In beide gevallen zijn de slachtoffers eerst gebeld door iemand die zegt van de thuishulp te zijn. Tegen de 90-jarige vrouw wordt gezegd dat er iemand langskomt om 'de schoonmaakwerkzaamheden te controleren'. Dit is gebeurd op 21 juni.

Al tijdens het telefoongesprek wordt er al door een vrouw aangebeld, Deze maakt een korte 'inspectieronde' door de woning en vertrekt weer. Tijdens deze ronde is de bankpas vermoedelijk gestolen.

Dezelfde methode is gebruikt om op 17 juni een 89-jarige man in Slotervaart te beroven. Eerst een telefoontje van de thuishulp, twee vrouwen komen vervolgens langs om te 'enqueteren' en weten razendsnel de portomonnee van de man uit zijn achterzak te rollen. 

Met de bankpassen wordt in beide gevallen door een vermomde vrouw bij een geldautomaat in de Rijnstraat gepind, hoe zij aan de pincode zijn gekomen is onduidelijk. Zij doet dat elke keer met haar gezicht bedekt door een sjaal of een hoofddoek. 

Mensen die de vrouw herkennen, kunnen contact opnemen met de politie

Whatsapp