112

NL
V

Man giet heet theewater over puppy in AH

11 september 2013, 18.38 uur · Aangepast 13 september 2013, 13.14 uur

Een meisje nam maandagavond rond 20.00 uur tijdens het boodschappen doen met haar moeder haar puppy Pasha mee de Albert Heijn XL aan het Diemerplein in.

Dit wekte zoveel ergernis op bij een nog onbekende man dat hij heet theewater over het beestje heen goot.

De tien weken oude huskypuppy zat in een tas in de winkelwagen. De man wond zich op over het feit dat er een hond in de winkel was en beklaagde zich bij een medewerker. Deze stelde dat de hond in de tas geen kwaad kon doen, de man schonk daarop een kop theewater in bij een automaat en wierp het kokend hete water over het gezichtje van het hondje.

De man ging er meteen vandoor, moeder en dochter ontfermden zich over de pup en hielden het onder de kraan. Pasha raakte niettemin lichtelijk verbrand. Er is aangifte gedaan bij de politie.

Volgens een woordvoerder van Albert Heijn zijn honden bij uitzondering toegestaan in de winkel. 'Behalve blindengeleidehonden mogen ze normaal gesproken niet naar binnen. In dit geval zat de puppy in een tas en kon het geen schade aan producten aanbrengen.'

Volgens de moeder was het een slanke, blanke man van tussen 35 en 40 jaar, gekleed in een rode jas. Hij had donker blond tot bruin kort golvend haar. 'Hij had een keurig voorkomen', aldus de moeder.

De eigenaar van het beestje roept getuigen op om zich te melden bij de politie om een verklaring af te leggen.