Start van hoofdcontent

Stad

nl

Protestmars op Beursplein tegen bezuinigingen

21 september 2013, 11.47 uur · Aangepast 22 september 2013, 15.46 uur

Vanuit 16 steden in het land rijden vandaag bussen naar de stad met betogers die willen meedoen aan de demonstratie tegen de geplande bezuinigingen van het kabinet. 5000 mensen worden volgens de organisatie Comité Stop Bezuinigingen verwacht.

De manifestatie begint om 13.00 uur op het Beursplein. Vandaar trekken de demonstranten naar het beeld van de Dokwerker op het Jonas Daniël Meijerplein. Sprekers zijn onder anderen SP-leider Emile Roemer en Henk Krol (50Plus).

Meer dan 50 maatschappelijke organisaties hebben hun steun toegezegd aan de protestactie. Onder meer de Amsterdamse afdelingen van FNV Bondgenoten, Abvakabo FNV en SP en GroenLinks namen het initiatief tot de demonstratie. Zij menen dat de bevolking 'het niet langer pikt' dat de regering weer miljarden wil bezuinigen op onder meer zorg en kinderopvang.

Volgens het comité worden de kosten van de crisis afgewenteld op kwetsbare groepen in de samenleving en worden 'bonussen, belastingontwijking en de topinkomens nauwelijks aangepakt'.

Demonstratie op het Beursplein. Muziek en toeters voerende boventoon. pic.twitter.com/QJZHujcSX2

— Hermanjan Jansen (@polWallenZuid) September 21, 2013