Stad

NL
V

Gemeente lanceert lening voor starters op woningmarkt

24 september 2013, 16.29 uur · Aangepast 25 september 2013, 12.24 uur

De gemeente heeft een lening in het leven geroepen voor starters op de woningmarkt die anders een hypotheek niet rond krijgen.

Voor deze starterslening is 2 miljoen euro vrijgemaakt. 'Voor dit bedrag kunnen ongeveer 320 startersleningen verstrekt worden', laat de gemeente weten. De lening is de eerste drie jaar aflossings- en rentevrij. Na drie jaar ga je pas rente betalen en de lening aflossen als je voldoende inkomen hebt.

'Veel starters krijgen door deze voordelige lening alsnog de mogelijkheid om een eigen woning te kopen in Amsterdam', zegt wethouder Freek Ossel. Het maximale bedrag van de starterslening is vastgesteld op 20 procent van het bedrag dat starters bij hypotheekverstrekkers kunnen lenen voor de woning. Het maximumbedrag is 200.000 euro.

Aanvragers komen alleen in aanmerking als zij niet eerder een woning gekocht hebben, de aan te kopen woning in Amsterdam staat, deze geschikt is voor permanente bewoning en de aanvrager zelf in de woning gaat wonen. Verder kan de starterslening niet in combinatie met andere startersleningen, bijvoorbeeld van woningcorporaties, worden aangevraagd.