Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Monique Burger heeft spijt van Boekblad-column

24 september 2013, 22.28 uur · Aangepast 27 september 2013, 01.41 uur

Monique Burger was uit haar evenwicht geraakt en reageerde daarom op een verkeerde manier in haar column. Dat zei ze vandaag in De Wereld Draait Door.

Twee weken geleden werd De Nieuwe Boekhandel van Burger aan de Bos en Lommerweg beklad naar aanleiding van een column die zij schreef in boekenvakblad Boekblad. Er stond 'verboden voor armen' op de winkel geschreven en er was een grote ster in de etalageruit te zien.

De omstreden column van Burger ging over de klanten die het gratis 'Droomboek' kwamen afhalen in haar winkel. Burger beschreef ze als 'ongeschoren, ongewassen, ongekamd, dik, uitgezakt, kreupel, rotte tanden, stinkend, met looprekken en hulpmiddelen die ik nog nooit eerder in mijn leven heb gezien, ruw, onbeleefd, nauwelijks pratend'.

Burger zei vanavond in De Wereld Draait Door dat ze moeite had met vele nieuwe klanten in haar boekhandel. Ze zegt spijt te hebben van de manier waarop ze dit heeft verwoord. Ze zei in de uitzending: 'Ik raakte een beetje uit mijn evenwicht en heb vervolgens alles op een verkeerde manier van mij afgeschreven.'