Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ruim 18 miljoen euro winst voor Ajax

26 september 2013, 10.34 uur · Aangepast 26 september 2013, 17.57 uur

Ajax heeft over het boekjaar 2012/2013 een winst van 18,2 miljoen euro winst gemaakt, dat is een stijging van 8 miljoen ten opzicht van het jaar er voor. Dat blijkt uit de jaarcijfers die club vandaag presenteert.

De stijging is deels toe te schrijven aan hogere vergoedingssommen uit de verkoop van spelers. Ook de inkomsten uit de Champions League zijn met 2 miljoen naar 27,1 miljoen euro gestegen.

Uit de jaarcijfers blijkt verder dat Ajax een omzet heeft gedraaid van 105,6 miljoen euro. De directie en raad van commissarissen stellen voor geen dividend uit te keren, dat betekent dat de 18 miljoen euro winst in de kas terechtkomt. Daarmee groeit het eigen vermogen naar ruim 70 miljoen euro. 

Voor het lopende boekjaar wordt opnieuw een positief operationeel resultaat verwacht. Onder meer dankzij de deelname aan de UEFA Champions League.

Ook netto houdt de club naar verwachting geld over, mede dankzij de verkoop van Christian Eriksen, Toby Alderweireld en Derk Boerrigter aan respectievelijk Tottenham Hotspur, Atlético Madrid en Celtic.