Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vermeer moet basisplaats afstaan aan Cillessen

27 september 2013, 09.56 uur · Aangepast 29 september 2013, 19.02 uur

Jasper Cillessen verdedigt zaterdag het doel van Ajax in het duel met Go Ahead Eagels. Coach Frank de Boer heeft hem de voorkeur gegeven boven Kenneth Vermeer.

'Ik heb Kenneth gezegd dat hij niet start tegen Go Ahead, omdat ik niet tevreden ben over zijn prestaties', aldus De Boer vandaag. Vermeer kreeg veel kritiek na de 4-0 nederlaag tegen PSV afgelopen zondag. Zijn aandeel in dat verlies lijkt hem nu zijn basisplaats te kosten.

'En we hebben natuurlijk een heel goede keeper achter de hand. Dat speelt ook mee in mijn besluit Vermeer te passeren. Maar zoals iedereen kan Kenneth zich ook weer terugknokken in de basis.' Mede door blunders van Vermeer verloor Ajax zondag met 4-0 van PSV. Ook in wedstrijden daarvoor maakte hij geen sterke indruk.

De Boer nam Vermeer zondag nog wel in bescherming na het teleurstellende optreden in Eindhoven. Maar na dit duel is toch besloten van keeper te wisselen. 'Na PSV hebben we de beslissing genomen', aldus de coach. Zoals altijd de laatste 2 jaar bij bekerwedstrijden maakte Vermeer woensdag tegen FC Volendam (4-2) al plaats voor Cillessen. Vermeer zal zaterdag wel op de bank zitten. 'Hij is op-en-top professional', zei De Boer.