112

Compositietekening verdachte van homomishandeling Vondelpark

30 oktober 2013, 12.54 uur · Aangepast 1 november 2013, 09.48 uur

De politie heeft een compositietekening vrijgegeven van één van de verdachten van de zware mishandeling in het Rosarium in het Vondelpark op 20 oktober.

Het slachtoffer raakte bij de mishandeling zwaargewond aan zijn hoofd, hij is inmiddels weer thuis. Op 20 oktober was hij op de mannenontmoetingsplaats in het Vondelpark op zoek naar seks.

Op een gegeven moment ontstond er contact met een tweetal mannen. Eén van die twee mannen zegt geld te willen in ruil voor seks. Als het slachtoffer daarop antwoordt dat hij daar niets in ziet wordt hij direct geschopt en geslagen door één van de mannen. 

Een toegesnelde getuige slaagt er in het slachtoffer te bevrijden, waarop het tweetal te voet richting de Amstelveenseweg wegvlucht. De politie is nog altijd op zoek naar getuigen van het incident en heeft een uitgebreid signalement met nu dus ook een compositietekening geplaatst. 

Tweede incident
Het was de tweede keer in korte tijd dat er in het Rosarium een man mishandeld wordt. Op 15 september werd een man meerdere keren in zijn handen, rug en gezicht gestoken. De aanleiding van dat incident was vermoedelijk de seksuele geaardheid van de man.