Start van hoofdcontent

Stad

nl

Stadsdeelvoorzitter door het stof: 'Zelf geschrokken van taxiprijzen'

31 oktober 2013, 12.53 uur · Aangepast 2 november 2013, 13.00 uur

Stadsdeelvoorzitter Rob Post had gisteren nogal wat uit te leggen aan de deelraad in Noord.

Hij en drie medebestuurders in het stadsdeel zijn namelijk voor een groot deel verantwoordelijk voor de declaratie van 38.000 euro aan taxikosten in 2012. Ook in 2013 werd er al fors gedeclareerd, de teller staat dit jaar op bijna 25.000 euro. 

De torenhoge kosten zorgden al voor veel ophef en het college beloofde woensdag al beterschap. Gisteravond lichtte Post zijn belofte toe. 'We gaan de kosten vanaf nu enorm beperken door andere vervoersmiddelen te gebruiken', verklaarde Post. 

Enorm geschrokken
Hij geeft aan 'enorm geschrokken' te zijn van de hoge kosten. Opvallend, want in voorgaande jaren werden nogal wat forse declaraties gedaan. Met het hele college op en neer naar Zaandam kostte het stadsdeel bijvoorbeeld 800 euro. 'Dat had waarschijnlijk te maken met het feit dat we reisden vanaf verschillende locaties en ook naar diverse locaties zijn teruggebracht', verklaart Post. 

En op en neer naar Deventer voor vijfhonderd euro dan? 'Dat is één keer gebeurd in vier jaar tijd', aldus Post. 'Daar ben ik ook erg van geschrokken. Dat gaat dus niet meer gebeuren'.