Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Hoongelach om PvdA'er met babybroekje

6 november 2013, 16.30 uur · Aangepast 7 november 2013, 10.58 uur

Tijdens de behandeling van de gemeentebegroting heeft PvdA-raadslid Michiel Mulder vanmiddag de lachers op zijn hand gekregen.

In zijn betoog stelde Mulder dat D66 'een te grote broek aantrekt'. Om zijn punt kracht bij te zetten nam Mulder een babybroekje mee naar de Stopera. 

SP'er Peter Kwint nam Mulder vervolgens op Twitter flink op de korrel. 'Michiel Mulder doet een eigen stekkerdoos', schampert Kwint, verwijzend naar een vrij gênante actie van toenmalig GroenLinks-lijsttrekker Jolande Sap.

Och hemel. @michielmulder doet een eigen stekkerdoos. Neemt een babybroekje mee omdat volgens hem D66 een te grote broek aantrekt. #raad020

— Peter Kwint (@peterkwint) November 6, 2013

Ook GroenLinks-voorlichter Huub Bellemakers (prima voorspellende gaven trouwens) beschimpt de actie van Mulder. Met het nodige gevoel voor zelfspot, dat dan weer wel. 

Niveautje stekkerdoos bij bij Pvda020. Uit ervaring zeg ik: Doe! Het! Niet!

— Huub Bellemakers (@HuubBellemakers) November 6, 2013 Mulder zelf laat overigens niet zomaar over zich heenlopen. 'Ik heb het verkiezingsprogramma van D66 in elk geval beter gelezen dan lijsttrekker Jan Paternotte', twittert hij. 

@jan_bert ik heb het verkiezingsprpgramma van @d66amsterdam in elk geval betet gelezen dan lijsttrekker @jpaternotte

— Michiel Mulder (@michielmulder) November 6, 2013