Start van hoofdcontent

Stad

nl

Celtic gaat onderzoek doen naar voetbalgeweld

7 november 2013, 23.35 uur · Aangepast 11 november 2013, 10.56 uur

Celtic gaat de ongeregeldheden met supporters rond de uitwedstrijd tegen Ajax in de Champions League onderzoeken. Dat meldt de club donderdag op de eigen website.

De politie hield 44 supporters aan, 18 van Ajax en 26 van Celtic. Acht agenten raakten gewond toen ze met stokken en flessen werden geslagen. Celtic gaat uitzoeken of de Schotse arrestanten banden met de club hebben. De club benadrukt dat de eigen aanhang flink geprovoceerd is door supporters van Ajax, die twee weken geleden tijdens de uitwedstrijd in Glasgow onder meer maar liefst 300 stoeltjes in het stadion vernielden.

Café-bestorming
Gemaskerde fans van Ajax bestormden dinsdagavond op de Wallen ook een café met Celtic-fans. Volgens de Schotse club zijn er woensdag voor de wedstrijd ook veel supporters aangevallen. 'We hebben klachten ontvangen van meerdere aanvallen. Onze aanhang heeft een erg goede reputatie opgebouwd in Europa. Ook ditmaal gedroeg de overgrote meerderheid zich perfect. Maar er is geen excuus voor ieder gewelddadig incident.'