Cultuur

NL
V

17-jarige DJ uit Amstelveen op nummer 1 in Engeland

17 november 2013, 22.31 uur · Aangepast 19 november 2013, 22.45 uur

DJ Martin Garrix uit Amstelveen schrijft vandaag geschiedenis door met zijn single ‘Animals’ op 1 binnen te komen in The Official UK Singles Chart, de Britse top 40.

Met zijn 17 jaar is hij namelijk de jongste Nederlander die dit kunstje ooit geflikt heeft. ‘Animals’ is sinds juli uit en heeft inmiddels ruim 64 miljoen views op YouTube. De single werd binnen 1 week meer dan 100.000 keer verkocht in de UK en behaalde daarmee naast de hoogste plek in de charts, ook gelijk de Gouden status.

Garrix: 'Ik had er wel vertrouwen in dat die het goed zou gaan doen als clubtrack, maar dat die zo groot zou worden internationaal gezien had ik zeker niet verwacht.'  Garrix had ook nog eens stevige concurrentie deze week: 'Het was een spannende week, omdat het een nek aan nek race was met Lily Allen haar nieuwe single. 'Sinds het bekend is hebben we alleen maar feest gevierd!'

Vorige maand mocht Martijn Garritsen, zoals zijn echte naam luidt, al een Platinum plaat ophalen in Belgie en bereikte de single Goud in Nederland, Duitsland, Zwitserland, Canada, Italie, Australië en Frankrijk. Naast het succes van zijn single is Garrix ook nog eens gevraagd om een nummer van Christina Aguilera te remixen.

Morgenochtend spreken we met de kersverse nummer 1 in het AT5 Ochtendnieuws.