Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Stadsdeelvoorzitter Zuid vindt Obama gevaarlijk

24 november 2013, 11.59 uur · Aangepast 25 november 2013, 11.37 uur

Het mag dan wel weekend zijn, maar politici gaan op Twitter lekker door met elkaar in de haren vliegen.

'Eerste stap naar nucleaire ontwapening Iran en ontspanning in Midden-Oosten. Als dit slaagt maakt Obama alsnog die te vroege Nobelprijs waar', twitterde de PvdA-leider na het wereldnieuws dat de Verenigde Staten en Iran een akkoord hebben bereikt over het atoomprogramma.

Een VVD'er noemt president Barack Obama op basis van het nieuws 'heel erg treurig'. 'Zeker', reageert partijgenoot Paul Slettenhaar, stadsdeelvoorzitter in Zuid. 'Obama is een gevaar voor de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van de Verenigde Staten voor wat betreft internationale veiligheid.'

@joepdegeus Zeker. Obama is een gevaar voor de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van de VS vwb internationale veiligheid.

— Paul Slettenhaar (@Paulslettenhaar) November 24, 2013

'Historische blunder van Obama', schrijft Slettenhaar later nog. Zelfs zijn collega-stadsdeelvoorzitter in Oost weet Slettenhaar niet te overtuigen dat dit goed kan aflopen. Het is nog onbekend of Slettenhaar het Amerikaanse consulaat in zijn stadsdeel nu beter gaat observeren. 'Je vraagt je af wie er in de gaten gehouden moet worden. #NSA', schrijft Slettenhaar namelijk nog geheimzinnig...

UPDATE: Slettenhaar heeft zijn de tweet met zijn stevigste kritiek op het bevriende staatshoofd inmiddels weer verwijderd.