Start van hoofdcontent

Ajax

NL
V

Ajax met ruime cijfers simpel langs ADO

1 december 2013, 15.25 uur · Aangepast 21 december 2013, 17.29 uur

Vooraf werd de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag door Ajax als lastig bestempeld, helemaal na de inspanningen in de Champions League van deze week. Maar het werd een simpele 0-4 uitoverwinning.

In de meest beladen thuiswedstrijd van het seizoen wilde ADO Den Haag het Ajax zo moeilijk mogelijk maken. Onder aanvoering van het fanatieke thuispubliek moest het verschil in kwaliteit met gezonde agressie en strijd worden gecompenseerd.

Die wapens bleken echter niet voldoende om het positiespel van Ajax te ontregelen. Viktor Fischer schoot na zes minuten eerst nog in kansrijke positie naast. Hij vond vier minuten later echter het hoofd van de kleine Serero, die op zijn beurt Klaassen de kans gaf om raak te koppen (0-1).

Slordig spel 

Ajax speelde lang niet zo goed als tegen FC Barcelona. Na de 2-0 van Fischer na 34 minuten werd het spel van de Ajacieden slordiger en slordiger. Met dank aan Jasper Cillessen wist ADO Den Haag daar niet van te profiteren.

De doelman redde op kopballen van Vito Wormgoor en Mike van Duinen, voordat Ricardo van Rhijn de ontmoeting met dank aan een blunderende keeper Gino Coutinho helemaal wist te beslissen. De weer fitte Bojan Krkic tekende in de slotminuut voor de vierde treffer.