Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Weeralarm beëindigd, treinen gaan weer rijden

5 december 2013, 20.41 uur · Aangepast 8 december 2013, 22.17 uur

Het KNMI heeft het weeralarm beëindigd, de storm die donderdag over de stad trok is over zijn hoogtepunt heen. Ook komt het treinverkeer langzaam weer op gang, zo meldt de NS.

De storm is echter nog niet voorbij. Het KNMI spreekt van 'gevaarlijk weer'. Voor het hele land geldt code geel, omdat sprake kan zijn van harde windstoten. Eerder vandaag was dat code rood. De NS laat weten dat het treinverkeer in het hele land weer op gang komt.

Het is echter nog niet bekend wanneer de treinen tussen Amsterdam en de kop van Noord-Holland weer gaan rijden. Volgens een woordvoerder van de NS kan dat echter 'elk moment het geval zijn'. Eerder op de donderdag legden de NS en Prorail uit voorzorg het treinverkeer plat. Veel reizigers strandden daardoor op Centraal Station.

Volgens brandweer en politie viel de storm mee, zeker in vergelijking met die van 28 oktober dit jaar. Toen kwam een vrouw om het leven doordat ze onder een boom terecht kwam. Donderdag raakte er niemand gewond. Wel kreeg de brandweer veel meldingen binnen van stormschade en andere overlast.

De verwachting is dat de windkracht in de loop van donderdagavond af zal nemen, maar dat het zeker tot vrijdagavond hard zal blijven waaien. 

UPDATE 21.00 uur

De NS verwacht dat het treinverkeer op de trajecten Amsterdam - Alkmaar - Den Helder en Amsterdam - Hoorn - Enkhuizen rond 22.00 uur weer op zal starten. Op het traject Haarlem - Amsterdam rijden nog geen treinen. Rond Centraal Station is het momenteel relatief rustig.  

UPDATE 22:30 uur

Volgens de NS rijden de treinen weer vanaf Centraal Station. Wel dienen reizigers rekeing te houden met vertragingen.

Hans van der Leeden