Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Drie coffeeshops toch open door rekenfout gemeente

17 december 2013, 12.51 uur · Aangepast 20 december 2013, 08.33 uur

Coffeeshops The Bulldog, Rookies Bar en Get Down To It mogen toch open blijven. De gemeente heeft bij het opmeten van het afstandscriterium een rekenfout gemaakt.

Coffeeshops die binnen 250 meter van een school voor voortgezet- of middelbaar beroeps onderwijs liggen moeten sluiten. Omdat bij een eerste meting de drie coffeeshops binnen 250 meter van het Barlaeus Gymnasium lagen, moesten ook zij dicht. Maar nu blijkt dat de gemeente een meetfout gemaakt heeft. Bij de meting heeft zij de verkeerde 'voordeur' van het Barlaeus als referentiepunt genomen. Bij een nieuwe meting bleek dat de coffeeshops buiten de 250 meter cirkel van de school liggen.

AT5 sprak met Henk de Vries, eigenaar van de Bulldog: 'Ik ben natuurlijk erg opgelucht, maar echt blij ben ik niet. Heel veel collega's moeten nog steeds wel hun deuren sluiten. Ik ben wel heel erg blij voor mijn personeel, sommigen werken hier al jaren.'

Na de hermeting moeten nu nog 28 coffeeshops hun deuren sluiten. De laatste zaken moeten per 1 januari 2016 hun deuren sluiten. Per 1 januari 2014 mogen alle 28 shops op werkdagen alleen open zijn van 18.00 tot 01.00 uur. Die beperking geldt niet tijdens vakanties en in het weekend.