Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Gemeente mist nog 8 miljoen na blunder

18 december 2013, 00.26 uur · Aangepast 18 december 2013, 13.16 uur

De gemeente heeft het grootste gedeelte van de 188 miljoen euro die de Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam per ongeluk overmaakte, teruggevorderd.

Dat meldt de gemeente dinsdagavond. Het geld zal naar verwachting snel weer op de rekening van de gemeente staan. Naar de resterende 8 miljoen wordt nog gezocht.

Donderdag hebben 9.000 Amsterdammers miljoenen euro's te veel woonkostenbijdrage van de gemeente gestort gekregen. Sommige mensen stortten zelf het te veel ontvangen geld terug, anderen hebben het uitgegeven of op een andere rekening gezet.

De gemeentelijke belastingdienst onderzoekt nog welke mensen dit zijn en zal persoonlijk contact met hen opnemen. 'In het geval er geld is uitgegeven of "verdwenen" zullen incassomaatregelen worden getroffen', zo schrijft de gemeente Amsterdam.

Bij degenen die het overschot zelf al hadden teruggestort, is het bedrag nog eens afgeschreven.  Dat geld wordt zo snel mogelijk weer teruggegeven en ook zal de gemeente compensatie geven aan de enkele tientallen mensen die hierdoor rood hebben gestaan.