Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bekentenis in moordzaak Nikki Lawalata

18 december 2013, 19.10 uur · Aangepast 19 december 2013, 19.46 uur

In de zaak rond de moord op Nikki Lawalata heeft één van de verdachten een bekentenis gedaan.

Dat schrijft Elsevier. Het gaat om 39-jarige, vrouwelijk verdachte in de zaak. Zij heeft afgelopen maand bekent dat zij betrokken was bij het uitwissen van de sporen en het wegwerken van het lichaam van het slachtoffer.

De vrouw is de ex van de andere verdachte, de 32-jarige Hani. Deze Hani was de vriend van Nikki die 4 september vermoord werd gevonden in Flevoland.

De vrouwelijke verdachte heeft Nikki in de weken voor haar dood 28 keer gebeld. Een getuige zag 31 augustus, de dag dat Nikki verdween, de verdachte bovendien in de witte Fiat 500 van Nikki. Ook zater er sporen van de vrouwelijke verdachte op het lichaam van Nikki.

Bloedsporen in woning Hani
De vrouwelijke verdachte bekent niet dat ze betrokken is bij de dood van Nikki, enkel bij het uitwissen van de sporen en het wegwerken van het lichaam. 'Ze heeft haar aandeel bekend en er is geen vluchtgevaar en geen kans op recidive. Ze neemt de verantwoordelijkheid voor wat ze gedaan heeft, maar was naar eigen zeggen niet betrokken bij de dood van Nikki', aldus haar advocaat.

In de woning van Hani, Nikki's vriend, zijn vrijdag 4 september bloedsporen van Nikki gevonden. Zij was bij hem blijven logeren. Hani ontkent betrokkenheid bij de moord op Nikki.