Start van hoofdcontent

Stad

nl

Heftige beelden van gewelddadige berovingen

18 december 2013, 20.56 uur · Aangepast 20 december 2013, 21.00 uur · Foto: politie.nl

Twee mannen proberen twee keer een jonge vrouw van haar telefoon te beroven. Beide pogingen mislukken en van één beroving zijn goede beelden beschikbaar.

De beelden van beide berovingen zijn woensdagavond vertoond in Bureau 020. Het gaat om twee zaken met dezelfde daders.

De daders proberen op dinsdagochtend 12 november de telefoon van een 18-jarige vrouw te stelen. Zij zit om 6.30 uur op een van de bankjes op het perron van station Duivendrecht te wachten op haar trein. Terwijl een van de daders op de uitkijk blijft staan, loopt de andere in de richting van het slachtoffer.

Onder bedreiging van een mes eist hij haar telefoon. Hij probeert haar telefoon te pakken, maar het slachtoffers verzet zich en laat de telefoon niet los.

De verdachte wordt hierop kwaad, sleurt het slachtoffer over het bankje en steekt meerdere malen met zijn mes. Het slachtoffer wordt wonder boven wonder niet geraakt. Door het harde gegil van de vrouw vluchten de mannen zonder buit weg.

Nog een keer
Dezelfde daders slaan zestien dagen later opnieuw toe op station Strandvliet. Rond 10.45 uur zit het 22-jarige slachtoffer in metro 50 richting Gein. De daders zitten op dat moment achter haar. Als de metro aankomt op station Strandvliet loopt één van de verdachten naar buiten.

Net voordat de deuren van de metro gaan sluiten, staat de andere dader op en probeert de telefoon van het slachtoffer uit haar handen te trekken. Dit lukt hem niet omdat de vrouw haar mobiel goed vast houdt. Op bewakingsbeelden is te zien dat de daders via station Standvliet vluchten.

De politie is op zoek naar informatie over de daders. Als u een een tip hebt voor de politie, bel dan 0900-8844. Wilt u anoniem blijven, bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Kijk hier naar de beelden.