Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Nog helemaal geen idee' in zaak doodgeschoten GGZ-directeur

2 januari 2014, 19.23 uur · Aangepast 3 januari 2014, 22.35 uur · Foto: Martin Damen

De politie is dringend op zoek naar mensen die meer weten over de gewelddadige dood van de directeur personeelszaken van GGZ inGeest in Amsterdam.

De 44-jarige man werd woensdagavond tijdens het uitlaten van zijn hond in zijn woonplaats Berkel en Rodenrijs van dichtbij neergeschoten door iemand met donkere kleding aan en een capuchon op. Van de dader en mogelijke andere daders ontbreekt nog elk spoor, aldus de politie.

Na een melding over een schietpartij in de Dokkummerstraat troffen agenten rond 19.15 uur de man daar aan. Reanimatiepogingen door hulpverleners waren tevergeefs: hij overleed een half uur later ter plaatse aan zijn verwondingen. Woensdagavond en -nacht heeft de politie onderzoek gedaan in de omgeving en sporen veiliggesteld. Sindsdien hebben rechercheurs al verscheidene getuigen gesproken. Vrijdag vindt sectie op het lichaam plaats.

Alle scenario's open
De 20 rechercheurs die met de zaak bezig zijn hadden donderdagmiddag echter 'nog helemaal geen idee van achterliggende motieven', aldus een politiewoordvoerder. Het rechercheteam brengt momenteel het leven van de directeur in kaart, op zoek naar aanknopingspunten. De politie sluit niet uit dat er, naast de schutter, nog iemand anders bij de schietpartij betrokken was. De rechercheurs weten ook nog niet of de dader of daders (oud-)cliënten van de ggz zijn. 'We houden alle scenario's nog open.'

GGZ inGeest in Amsterdam heeft geschokt gereageerd op de gewelddadige dood van haar directeur personeelszaken, zo liet een woordvoerster donderdag weten.