Start van hoofdcontent

Politiek

NL
V

'Huiselijke twist' Wiebes over nieuwe woonplaats

12 februari 2014, 17.07 uur · Aangepast 14 februari 2014, 17.15 uur

Oud-wethouder Eric Wiebes nam woensdagmiddag afscheid van de gemeenteraad.

Wiebes maakte vorige week de overstap naar Den Haag, waar hij als staatssecretaris van Financiën aan de slag gaat. 'Ik heb hier een gouden tijd gehad. Ik blijf daarmee voor altijd Amsterdammer en ik wil u zeer hartelijk bedanken voor de bijzondere samenwerking', stelde Wiebes tegenover de gemeenteraad.

'Ik vind dit een moeilijk moment', stelde Wiebes na zijn afscheid tegenover AT5. 'Ik ben hier niet zozeer een Amsterdammer geworden, maar ik heb wel ontdekt dat ik er eigenlijk altijd al een was. Deze stad heeft mij voor eeuwig in de klauwen'.

Telefoontje van Rutte
Afgelopen donderdag kreeg Wiebes een telefoontje van premier Rutte. 'Toen schrok ik wel even', vertelt Wiebes. 'Ik heb de premier gezegd dat hij eerst Eric van der Burg (de lijsttrekker van de VVD red.) moest bellen, dus ik heb 'm eigenlijk zonder antwoord opgehangen'.

Verhuizen?
Maar met de zegen van Van der Burg op zak kon Wiebes vervolgens toch naar Den Haag vertrekken. Hoewel, vertrekken... 'Ik heb nog een heftige huiselijke twist. Mijn vrouw wil wel naar Den Haag. Maar dat is voor mij nu even niet zo'n aantrekkelijke beslissing. Ik hou stand!'