Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Geen spoor van Els Borst na partijcongres Beurs van Berlage

13 februari 2014, 14.13 uur · Aangepast 14 februari 2014, 18.50 uur

De politie is dringend op zoek naar mensen, die Els Borst hebben gezien of gesproken sinds zij zaterdag vertrok van het D66-congres in de Beurs van Berlage. Donderdag werd bekend dat de oud-minister waarschijnlijk slachtoffer is geworden van een misdrijf.

Borst werd maandagavond om kwart voor 7 dood in haar garage gevonden door twee buurtgenoten. 'Sectie en een scan hebben niet aan het licht gebracht wat het exacte tijdstip van overlijden was', zegt Willem Woelders, plaatsvervangend chef van de politie Midden.'Dus het is mogelijk dat ze zaterdagavond of zondag al om het leven is gekomen.'

Buurvrouwen zeiden eerder al dat het vreemd was dat Borst zondag niet bij een huisconcert in de buurt verscheen, terwijl ze daar een trouwe bezoekster was. Ook had ze niet afgebeld en ze reageerde evenmin op bezorgde telefoontjes op haar voicemail. Dat zou voor de buurtgenoten aanleiding zijn geweest om maandagavond poolshoogte te gaan nemen.

In de Amsterdamse politiek wordt geschokt gereageerd op het bericht dat Els Borst mogelijk vermoord is. Zo ook door Jan Paternotte, fractievoorzitter van D66 Amsterdam. Zaterdag wordt Borst herdacht in de Domkerk in Utrecht, daarna wordt ze in besloten kring begraven.

Wat een verschrikkelijk naar bericht...

— Jan Paternotte (@jpaternotte) February 13, 2014