Salzburg komt met zege naar Arena

15 februari 2014, 20.04 uur · Aangepast 26 februari 2014, 17.50 uur

Red Bull Salzburg komt komende week met een goed gevoel naar de stad. De ongenaakbare koploper boekte in de uitwedstrijd bij Sturm Graz de elfde zege op rij in de Oostenrijkse Bundesliga: 1-4. Donderdag speelt Ajax tegen Salzburg in de Europa League.

Salzburg stond bij rust al op een geruststellende voorsprong, dankzij goals van André Ramalho, Sadio Mané en Kevin Kampl. Door een eigen doelpunt van Philipp Hütter werd de schade na rust voor Sturm Graz nog wat groter. Florian Kainz haalde vlak voor tijd evenwel de 'nul' van het scorebord, waarna Daniel Beichler nog een strafschop miste.

Topschutter Alan zag twee treffers wegens buitenspel afgekeurd worden, zijn gevreesde kompaan Jonathan Soriano ontbrak in de selectie.

Ajax kan zelf ook vertrouwen zorgen, door morgen de thuiswedstrijd tegen Heerenveen te winnen. Na afloop van die wedstrijd wordt afscheid genomen van Christian Eriksen.