Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Marcouch: andere samenstelling rechercheteams voorkomt liquidaties

17 februari 2014, 19.57 uur · Aangepast 18 februari 2014, 23.50 uur

Amsterdammer en PvdA-kamerlid Ahmed Marcouch vindt dat er wat moet veranderen bij de Amsterdamse politie. Alleen als de technieken en de samenstelling van rechercheteams wordt aangepast kunnen liquidaties voorkomen worden.

Marcouch reageert in een ingezonden brief in Het Parool op de liquidaties van de afgelopen tijd in Amsterdam. Rond die liquidaties duiken vooral Marokkaanse namen op en volgens de politicus ligt daar een probleem.

Rechercheteams met autochtone rechercheurs kennen de taal, de gebruiken en de omgangsvormen van deze criminelen niet. Daardoor is het lastig om ze te bestrijden. Marcouch pleit ervoor om agenten met een 'relevante achtergrond' doelgericht in te zetten.

Vanavond is in Podium Mozaïek discussieavond over liquidaties. Martien Kuitenbrouwer, stadsdeelvoorzitter van West, organiseerde de avond en Marcouch leidt de discussie.

Ahmed Marcouch kwam onlangs persoonlijk in aanraking met de liquidatiegolf in Amsterdam. De 31-jarige Tarik El Idrissi werd vlak bij het huis van zijn kinderen neergeschoten.

Nieuwendam 020 opgeschrikt door schietpartij vanochtend. De buurt is afgelopen jaren erg verloedert en verpauperd pic.twitter.com/USYDVoZ6Wq

— Ahmed Marcouch ????? (@ahmedmarcouch) 31 januari 2014