Start van hoofdcontent

Politiek

nl

PVV wil debat over extra geld voor illegalen in A'dam

18 februari 2014, 15.09 uur · Aangepast 19 februari 2014, 18.40 uur · Foto: Bas Baltus

De PVV wil met staatssecretaris Fred Teeven in debat over de plannen van de gemeente Amsterdam om extra geld vrij te maken voor de opvang van illegalen.

Dat zegt PVV-Kamerlid Sietse Fritsma in een column op ThePostOnline.nl. 'Door het illegalenbeleid van de gemeente Amsterdam als norm te erkennen legaliseert Teeven illegaliteit. Hij heeft de klok teruggezet naar de tijd dat het vreemdelingenbeleid op alle fronten faalde.' Fritsma zal het debat vandaag nog aanvragen. 

De gemeente trekt 1,7 miljoen euro uit om veertig extra opvangplekken te creëeren. De al aanwezige tachtig plekken zijn volgens burgemeester Van der Laan al jaren te weinig. Ook is het de bedoeling dat vijftig mensen die zelf een opvangplek hebben gevonden, elk een bijdrage in woonkosten van 3000 euro krijgen.

Naar aanleiding van de berichtgeving over de kwestie heeft GroenLinks Amsterdam aangegeven graag met Fritsma in debat te willen gaan. Lijsttrekker Rutger Groot Wassink: 'Sietse Fritsma moet vooral naar Amsterdam komen. Kunnen wij met hem in debat en laten zien dat Amsterdam kiest voor gastvrijheid. De PVV laat zich weer eens van haar minst Nederlandse kant zien.'