Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ook De Pop Up Store hekelt 'truttige' regelgeving

20 februari 2014, 20.04 uur · Aangepast 22 februari 2014, 20.15 uur

Gisteren was het de Book en Bubbles. Vandaag is het De Pop Up Store in de Jan Evertsenstraat waar een brief van het stadsdeel op de deurmat viel met daarin zes voorwaarden waaraan ze moeten voldoen.

Een bord waarop staat dat er binnen koffie wordt verkocht, mag niet. Het nuttigen van broodjes en koffie mag dan weer wel, maar dan niet in het zicht.

Linda Schuurman van De Pop Up Store: 'Het is zeker een beetje truttig, wij vinden het ook jammer dat het moet. Want doordat mensen aan het raam zitten, zien mensen van buitenaf daar gebeurt wat, het is een positieve plek. Daar zitten mensen gezellig iets te drinken een koffie een theetje'.

Stadsdeelwethouder Godfried Lambriex: 'Wat er  aan de hand is, is dat we juist deze ondernemers heel erg mogelijk willen maken, maar dat we samen met deze ondernemers tegen de grenzen van wet en regelgeving aanlopen'.

Een ander punt is dat er geen alcohol geschonken mag worden. De winkel organiseert wel eens een wijnproeverij waarbij ook nog eens stiekem een ambtenaar van het stadsdeel aanschoof. Volgens Lambriex gelden hier de normale regels, 'als je alcohol verkoopt moet je hier een vergunning voor hebben'.

De Pop Up Store zal de deuren in ieder geval nog niet sluiten. De situatie van Book en Bubbles werd gistermiddag in de commissie Algemene Zaken besproken waarna burgemeester Van der Laan stelde te gaan zoeken 'naar een oplossing die binnen de wet valt'.