Ajax

Ajax in eigen huis afgedroogd door Salzburg

21 februari 2014, 00.07 uur · Aangepast 21 februari 2014, 15.35 uur

Frank de Boer wilde liever de Europa League winnen dan de vierde landstitel op een rij. In de wedstrijd die Ajax donderdagavond tegen Red Bull Salzburg op de mat legde was dat niet te merken.

Salzburg startte de wedstrijd furieus en joeg Ajax over het hele veld op. Na een klein kwartier resulteerde dit al in de eerste treffer. Joel Veltman zette zijn sliding te laat in en veroorzaakte hiermee een penalty die door Soriano feilloos werd binnengeschoten. Een kleine tien minuten later scoorde Salzburg nogmaals als Mané sneller bij de bal is dan Moisander en Cillessen eenvoudig omspeelde. Voor de rust vergrootte Soriano het drama bij Ajax door de bal vanaf de middenlijn over Cillessen heen te schieten.

Met het inbrengen van Christian Poulsen en debutant Ricardo Kishna probeerde De Boer de schade nog enigzins beperkt te houden. Ajax toonde iets meer initiatief, maar leed veel balverlies. Salzburg wachtte ondertussen op de kansen, maar miste deze gelukkig. In de laatste tien minuten creëerde Ajax nog wat kansen die het niet benutte.

De kansen op het winnen van de Europa League zijn met deze uitslag zeer klein geworden. De return in Salzburg wordt op 27 februari gespeeld. Zondag kan Ajax de teleurstelling van zich af proberen te spelen tegen AZ.