Start van hoofdcontent

Stad

nl

Badr Hari hoort vonnis rechtbank

21 februari 2014, 08.14 uur · Aangepast 24 februari 2014, 12.48 uur

Badr Hari hoort vrijdag om 13.00 uur het vonnis van de rechtbank in Amsterdam in zijn strafzaak. Op 22 januari eiste het Openbaar Ministerie (OM) 4 jaar cel tegen de 29-jarige kickbokser, waarvan 1 jaar voorwaardelijk.

Volgens het OM heeft de vechtsporter een spoor van geweld getrokken, vooral in het Amsterdamse uitgaansleven, waarvan de zware mishandeling van zakenman Koen Everink het absolute dieptepunt vormt.

Everink werd in een skybox van de Arena onder handen genomen, tijdens dancefestijn Sensation, in juli 2012. Hij liep ernstig letsel op. Volgens justitie was ook Ferhat Y. bij het geweld betrokken. Tegen hem is 20 maanden cel geëist.

Hari heeft over de feiten gezwegen maar heeft in algemene termen wel zijn excuses aangeboden en bezworen dat hij nooit meer in de beklaagdenbank zal belanden.

Advocate Bénédicte Ficq heeft de rechtbank dringend verzocht Hari niet naar de gevangenis te sturen, onder meer omdat het dan afgelopen zal zijn met zijn sportcarrière. Ficq heeft, als de rechtbank het bewijs geleverd acht en Hari veroordeelt, alternatieve sancties bepleit. Waaronder het coachen van jongeren in Nieuw-West.