Uitstekend Ajax tikt AZ met 4-0 van de mat

23 februari 2014, 17.19 uur · Aangepast 10 maart 2014, 12.05 uur

Na de enorme blamage in de Europa League, speelde Ajax zondag weer als ware kampioen tegen AZ. Het werd thuis in de Arena 4-0.

Ajax domineerde de hele wedstrijd. Alles leek vandaag te lukken. Al in de vierde minuut tikte aanvoerder Siem de Jong een scherpe voorzet van Ricardo van Rhijn binnen.

Hoewel Ajax veruit de betere ploeg bleef, moesten de supporters tot in de tweede helft wachten op meer doelpunten. Die waren wel mooi. Lerin Duarte scoorde met harde, geplaatste schoten de 2-0 en 4-0.

Kishna maakt indruk, blessure voor Fischer
Ricardo Kishna, die zijn competitiedebuut in het eerste maakte, scoorde vanuit een lastige hoek de 3-0 en solliciteerde vandaag meteen naar een basisplaats als linker vleugelspits.

De plek links voorin lijkt sowieso vrij te zijn gekomen omdat Viktor Fischer al na negen minuten het veld moest verlaten. De speler die op dat moment de zwakste schakel was bij Ajax, staat waarschijnlijk voorlopig aan de kant met een hamstringblessure.