Start van hoofdcontent

Stad

nl

VIDEO Getuige filmt overval goudinkoper in Osdorp

28 februari 2014, 13.15 uur · Aangepast 25 april 2014, 17.26 uur

Een goudinkoper op het Osdorpplein is vanmorgen overvallen. De politie heeft Burgernet ingeschakeld om de daders op te sporen.

De politie is met behulp van Burgernet en een helikopter op zoek naar drie mannen op een scooter. Het zou gaan om een zwarte Gilera. De drie daders zijn gevlucht in de richting van Osdorper Ban. 

Volgens getuigen gingen de daders gewapend met bijlen de winkel binnen. De politie meldt dat de overvallers een etalage stuksloegen en de inhoud meenamen. Tijdens de overval zijn verschillende personen bedreigd met een vuurwapen.

Klopjacht
Buurbewoners melden aan AT5 dat er een tijdje een helikopter boven de Osdorper Ban heeft gehangen. De Martini van Geffenstraat is afgezet door de politie.

Op foto's in Gespot is te zien dat leden van een arrestatieteam zich daar klaar maakten voor een inval, deze is inmiddels gedaan. Even voor 15.00 uur kwamen de agenten weer naar buiten, echter zonder verdachten.

Actie: Overval op Osdorpplein in Amsterdam, 3 personen op 1 scooter, mogelijk zwarte gilera weg in de richting v http://t.co/KESVw1Fx1p

— Burgernet N-Holland (@Burgernet_NH) February 28, 2014