Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gratis zwemles Zuidoost, slechts 10 diploma's

3 maart 2014, 21.38 uur · Aangepast 4 maart 2014, 10.32 uur

Kinderen in Zuidoost konden deze zomer gratis hun zwemdiploma halen. Maar dat project van de gemeente heeft nauwelijks resultaat gehad. Van de 210 aangemelde kinderen, hebben er slechts 10 een diploma gehaald.

Volgens Het Parool konden scholen in Zuidoost kinderen aanmelden die voor de gratis zwemlessen in aanmerking kwamen. Van die 210 aanmeldingen, zijn slechts 52 kinderen ook begonnen met de lessen en haalde dus nog minderen kinderen daadwerkelijk een zwemdiploma.

Het zwemprogramma werd gestart omdat Zuidoost achterloopt op het Amsterdamse gemiddelde wat betreft zwemdiploma's. In Zuidoost heeft 86 procent van de kinderen in groep vijf een zwemdiploma, terwijl het gemiddelde in de stad op 90 procent ligt.

De resultaten in Zuidoost vallen dus tegen en dat heeft volgens de organisatie te maken met een gebrek aan betrokkenheid bij ouders en leerkrachten. Scholen zijn aangesproken op het belang van zwemlessen en ook in de organisatie van het zwembad zijn veranderingen doorgevoerd om de kwaliteit van de zwemlessen te verbeteren.