Start van hoofdcontent

Ajax

NL
V

Agenten trekken pistool bij ongeregeldheden rond Arena

9 maart 2014, 22.19 uur · Aangepast 17 maart 2014, 09.51 uur

De sfeer rond de Arena was zondagmiddag zo agressief dat de politie vuurwapens heeft getrokken. Dat bevestigt de politie. Er was sprake van een dreigende situatie.

Supporters van van SC Cambuur en Ajax hadden eerder vanmiddag al gevochten bij de Nieuwmarkt, waarna de politie de supporters uit Leeuwarden naar de Arena begeleidde. Daar brak een rel uit bij de noord-kant van het stadion, waardoor Ajax-fans - bekogeld door flesjes - de Arena in moesten 'vluchten'.

Volgens de politie is er geen waarschuwingsschot gelost. 'Er zijn verschillende schermutselingen geweest bij de Nieuwmarkt en de Arena', zegt een woordvoerder. Hoeveel gewonden er zijn gevallen kan de politie nog niet zeggen. De meeste supporters van SC Cambuur mochten het stadion niet meer in.

Ook tijdens de wedstrijd bleef het onrustig. Er waren nog meerdere schermutselingen tussen de supporters en charges van de ME. Sommige supporters van de harde kern van Ajax besloten dat de wedstrijd minder spannend was dan de Cambuur-supporters buiten het stadion en zochten de confrontatie weer op.

De supporters van SC Cambuur kwamen op eigen gelegenheid naar de stad toe vandaag. Een supporter van SC Cambuur plaatste meerdere foto's van de reis en twitterde kort na 16.00 uur dat ze zich op de eerste hulp van het AMC bevond.

UPDATE 21:15 uur
Na de wedstrijd bleef het rustig rond de Arena. Het is nog niet duidelijk hoeveel mensen er zijn aangehouden en hoeveel mensen er gewond zijn geraakt. Wel is zeker dat er mensen met verwondingen waren. 

UPDATE 23:15 uur
Een woordvoerder van de politie laat weten dat rond de wedstrijd twaalf personen zijn aangehouden. 

DE ME trok hun pistolen nadat Ajax hooligans de Cambuur supporters probeerde aan te vallen. #ajacam pic.twitter.com/gU7sBt1MgD

— Voetbal Ultras (@VoetbalUltras) March 9, 2014

De ME houdt de Cambuur supporters buiten het stadion vast #camaja pic.twitter.com/WYJErfykXA

— Voetbal Ultras (@VoetbalUltras) March 9, 2014
Twitter / @VoetbalUltras