Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Ook Van der Laan mag Obama ontmoeten

11 maart 2014, 15.37 uur · Aangepast 15 maart 2014, 11.56 uur

Ook burgemeester Van der Laan mag even aanschuiven bij het overleg tussen premier Rutte en Barack Obama op 24 maart in Amsterdam.

Obama doet Amsterdam aan voor hij naar de nucleaire wereldtop NSS in Den Haag gaat. In Amsterdam praat hij onder meer met Mark Rutte. 

'Burgemeester Van der Laan is daar ook kort bij. Het programma krijgt op dit moment vorm in samenwerking met de gemeente Amsterdam', laat de gemeente dinsdag weten. 

Veel verkeershinder
De stad waarschuwt verder dat de top in Den Haag ook flink wat gevolgen voor Amsterdam heeft. Zo zijn er twee side-events in de stad en vinden hier mogelijk ook demonstraties plaats. Verder verblijven hier nogal wat gasten en landen er natuurlijk veel wereldleiders op Schiphol.

De veiligheidsmaatregelen die met de hooggeplaatste gasten gepaard gaan hebben vooral veel invloed op het verkeer in en om de stad. De gemeente adviseert daarom op 24 en 25 maart geen gebruik te maken van de snelwegen tussen Amsterdam - Schiphol en Den Haag, en sowieso alleen buiten de spits die kant op te reizen.  

Vliegverkeer 
Ook Schiphol is minder goed bereikbaar tijdens de top. 'Verder kunnen in principe  alle bewoners van Amsterdam iets merken van extra hinder door vliegverkeer, maar in het bijzonder bewoners van de stadsdelen Zuid, Zuidoost en Nieuw-West', aldus de gemeente.