Start van hoofdcontent

Stad

nl

PvdA'er vraagt buurt West via brief om op hem te stemmen

16 maart 2014, 23.57 uur · Aangepast 18 maart 2014, 16.45 uur

PvdA-lid Rolf Steenwinkel heeft buurtbewoners in de Staatslieden en Hugo de Grootbuurt in West een brief gestuurd waarin hij vraagt om op hem te stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

Een buurtbewoner laat weten dat hij de brief zondag op zijn deurmat vond. In de brief legt de voormalig stadsdeelwethouder Westerpark uit dat hij op plek 27 op de lijst voor de gemeenteraad is gekomen. 'Een niet direct verkiesbare plaats', zo schrijft hij.

'Als u met mij gelooft dat de PvdA het verschil kan maken wat betreft duurzame ontwikkeling, wil ik u vragen op 19 maart op mij te stemmen. Met een kleine 2000 stemmen kom ik in de gemeenteraad. Ik hoop op uw steun en kom op 19 maart stemmen', zo besluit hij zijn brief.

De PvdA'er laat verder in de brief weten dat hij vindt dat het de taak van volksvertegenwoordigers is om zich te presenteren vooraf aan de verkiezingen. 'Daarom stuur ik u deze brief.'

Meer brieven 
'Ik vind het geen probleem, leuk dat hij die brief schrijft. Het is een mooie brief, meerdere kandidaten van ons sturen brieven om mensen op te roepen om op hun te stemmen,'  zegt PvdA-voorlichter Sebastiaan Timmermans over de actie van Steenwinkel in een telefonische reactie aan AT5.