Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Amsterdammers doen aangifte tegen Wilders

20 maart 2014, 11.54 uur · Aangepast 23 maart 2014, 23.19 uur

Een groep van zo´n veertig Amsterdammers wil aangifte doen tegen PVV-leider Geert Wilders. Dit naar aanleiding van een oproep van Mohamed Azahaf op Facebook.

Azahaf deed de oproep nadat Geert Wilders woensdagavond op een verkiezingsbijeenkomst in Den Haag aanhangers vroeg of zij meer of minder Marokkanen in die stad en in Nederland wilden hebben. De zaal riep toen 'minder, minder, minder'. 'Dan gaan we dat regelen', antwoordde de PVV-leider.

Aangifte in groepsverband
Marokkaans Amsterdammer Azahaf zegt in overleg te zijn met de politie om in groepsverband aangifte te doen tegen de uitlating van Wilders. 'Dit zijn uitspraken die niet door de beugel kunnen. Nu blijkt dat er in Wilders een racist schuilt die discriminerende uitspraken doet. Zijn racistische achterban krijgt nu een gezicht. Hij veroorzaakt een grote kloof in de samenleving.'

Kleur bekennen
Met de aangifte wil Azahaf druk zetten op de politie en het Openbaar Ministerie. 'Het wordt tijd dat het OM kleur bekent. Het liefst willen we dat Wilders vervolgd wordt. Wat hij doet is in strijd met de grondwet.'

Azahaf is niet de enige die aangifte doet tegen de PVV-leider. Vanochtend liet kandidaat-gemeenteraadslid voor de PvdA Aissa Zanzen ook weten aangifte te doen. Ook hij roept andere Amsterdammers op aangifte te doen.

Ik heb net via #radio1nl aangekondigd vandaag aangifte te gaan doen tegen Witler (Wilders)

— Aissa Zanzen (@AissaZanzen) March 20, 2014