Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

'Slachtoffer misdrijf dupe van aangiftes tegen Wilders'

28 maart 2014, 18.22 uur · Aangepast 31 maart 2014, 01.00 uur

Door alle aangiftes tegen Geert Wilders, moeten slachtoffers van misdrijven langer wachten tot ze aangifte kunnen doen. Die ervaring hebben een zus en haar broertje uit Bos en Lommer.

Een 15-jarige jongen die gisteren in Bos en Lommer aangifte wilde doen omdat hij van zijn telefoon was beroofd, werd door de politie weggestuurd met de mededeling dat hij na het weekend terug moest komen.

Als reden kreeg hij te horen dat de politie geen tijd had vanwege de grote stroom aangiftes tegen Geert Wilders die de politie dit weekend verwacht. 'Ik kan gewoon niet begrijpen dat de aangiftes tegen Wilders op dit moment belangrijker zijn dan een bedreiging en een beroving van een kind van 15', zegt Guldane, de zus van het slachtoffer.

Morgen weer veel aangiftes tegen Wilders
Volgens de politie was de reden echter het ontbreken van een geldig legitimatiebewijs, en dus niet de aangiftes tegen Wilders, de reden dat de aangifte niet werd opgenomen. Maar volgens Guldane is dat onzin. Ze eist schriftelijke excuses van de politie en gaat maandag met haar broertje alsnog aangifte doen.

Op Facebook worden mensen opgeroepen om morgen ook weer aangifte te doen tegen Wilders op politieburo August Allebeplein. Zeker 400 Amsterdammers hebben aangekondigd te komen. De politie heeft daarom extra agenten ingezet om alle aangiftes te kunnen behandelen.