Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

12-jarig jochie beroofd in Westerpark: 'Werk mee, we hebben een pistool'

10 april 2014, 10.03 uur · Aangepast 11 april 2014, 13.30 uur

De politie is op zoek naar getuigen van een agressieve beroving in het Westerpark, op vrijdagavond 7 maart.

Daarbij werd een 12-jarige jongen beroofd van zijn telefoon en jas. Het slachtoffer is met vriendjes op de kermis in het Westerpark geweest. Als hij rond 20.30 uur ter hoogte van het voetbalveld aan de Gosschalklaan loopt, wordt hij aangesproken door twee  jongens.

Ze eisen de jas en telefoon van het jongetje en zeggen dat ze anders hun pistool gebruiken. Het slachtoffer staat zijn spullen af en wordt gedwongen mee te lopen naar de nabijgelegen bushalte. Hier laten de twee daders de jongen alleen achter. 

Op beelden die zijn gemaakt in de bus zijn de daders goed te zien. Ook is duidelijk zichtbaar dat het duo nogal tevreden is met de zojuist gepleegde beroving. Ze geven elkaar namelijk breedlachend een boks. 

Slachtoffer erg ontdaan
Het AT5-opsporingsprogramma Bureau 020 besteedt deze week uitgebreid aandacht aan de zaak en sprak onder meer met de moeder van de jongen. 'Stond ik daar maar', zegt ze. 'Hij is 12 en nu gelijk met de boze wereld geconfronteerd. Een van die mannen sloeg z'n arm om z'n en zei: 'Doe niet moeilijk, we hebben een pistool'. Het is een jongetje van 12, als je hoort dat er een pistool is werk je gewoon mee.'

'Hij was heel stil, helemaal in zichzelf. Ik ging helemaal kapot van binnen toen ik hem weer zag', zegt een aangeslagen moeder.