Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Nummer 3 Red Amsterdam: 'Kiezersbedrog!'

24 april 2014, 17.03 uur · Aangepast 24 april 2014, 21.26 uur · Foto: Eddie Steinmetz

De nummer 3 van Red Amsterdam voelt zich verraden door lijsttrekker Roderic Evans-Knaup die overstapt naar D66.

Vandaag werd bekend dat Evans-Knaup aan de slag gaat bij D66. Hij blijkt zelfs al lange tijd lid van die partij. 'Ik stond nummer drie op de kandidatenlijst van Red Amsterdam en was hier niet van op de hoogte, evenmin als een aantal andere kandidaten', zegt Daphna Brekveld, die derde op de lijst van Red Amsterdam stond.

'Het is nu wel duidelijk dat Roderic in feite als D66-dubbelagent met een dubbele agenda voor Red Amsterdam lijsttrekker was. Het verkiezingsprogramma van Red Amsterdam verschilt op essentiële punten met dat van D66', stelt zij. Volgens haar staat D66 veel verder van Red Amsterdam dan bijvoorbeeld de SP of GroenLinks.

Belazerd
'Er is keihard kiezersbedrog gepleegd naar de Amsterdamse burgers toe. Ook heb ik na de verkiezingen vernomen dat Roderic hoopte op 2 zetels en dan wethouder wilde worden in een coalitie met D66', vertelt Brekveld verder. Ze heeft begrepen dat er een geheim clubje binnen haar partij was, die wel op de hoogte was van de geheime banden met D66 en deelname aan een college met D66 als doel had.

'Roderic gaat dwars tegen het verkiezingsprogramma in om een leuke baan te krijgen. Hij zegt eigenlijk: "Jongens, bekijk het maar!" Ik voel mij belazerd en de kiezers ook. Hij is puur voor eigen belang bezig geweest.'