Start van hoofdcontent

Stad

nl

Kolenkitbuurt slechtste wijk van het land

8 februari 2009, 10.33 uur · Aangepast 9 februari 2009, 15.57 uur

De Kolenkitbuurt in stadsdeel Bos en Lommer kan gezien worden als de slechtste wijk van Nederland.

De Kolenkitbuurt in stadsdeel Bos en Lommer kan gezien worden als de slechtste buurt van het land. Dat blijkt uit een lijst van de twintig buurten met de meeste problemen die RTL-Nieuws in handen heeft. Er komen twee Amsterdamse wijken op de lijst voor. Naast de Kolenkitbuurt staat de wijk Overtoomse Veld in Stadsdeel Slotervaart op de 15e plaats.

Het kabinet ziet de aanpak van veertig probleemwijken als een van de grootste prioriteiten en trekt hiervoor honderden miljoenen euro's uit.

Oud-minister Ella Vogelaar (Wonen, Wijken, Integratie) wilde geheimhouding van de lijst omdat er een volgorde uit af te leiden is. Zij vond dat onwenselijk omdat de aandacht dan alleen maar naar de ,,slechtste wijken'' zou uitgaan en de bewoners daarvan gestigmatiseerd zouden worden.

Zaterdag publiceerde RTL-Nieuws een deel van de lijst.De hoofdredactie van RTL-Nieuws stelt dat tot openbaarmaking is overgegaan om iedereen zelf te kunnen laten beoordelen of het belastinggeld in de wijken op de juiste manier besteed wordt.