Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zestal slaat Russische toeristen zonder reden knock-out

7 mei 2014, 21.33 uur · Aangepast 1 juli 2014, 20.32 uur

In het onderzoek naar de mishandeling van twee Russische toeristen heeft de politie nieuwe beelden vrijgegeven. De twee toeristen werden eind januari op de 's-Gravelandseveer ernstig mishandeld door zes jongens en bewusteloos op straat achtergelaten

De twee slachtoffers hadden net hun auto geparkeerd op de 's-Gravelandseveer als ze beiden licht worden geraakt door passerende scooters. Als ze de groep van zes jongens op de scooters aanspreken op hun rijgedrag onstaat er een woordenwisseling. 

De woordenwisseling mondt uit in een gevecht, waarbij de slachtoffers meerdere malen worden getrapt en geslagen. Eén van de mannen belandt op de grond en kan niet meer vertellen wat er daarna precies is gebeurd. Hij houdt er interne bloedingen in zijn hoofd en een gebroken neus aan over. Ook het tweede slachtoffer verliest zijn bewustzijn tijdens de mishandeling.

Uit op ruzie
Uit nieuwe beelden blijkt nu dat de zes die avond duidelijk uit waren op ruzie. Op het Rembrandtplein treiteren ze een meisje en duwen haar bijna van de fiets af. De politie heeft ook beelden van de daders achterhaald als ze een grillroom binnenkomen. 

Van twee daders is na een eerdere uitzending van Bureau 020 al de identiteit achterhaald, de politie is nog op zoek naar vier anderen.