Stad

Muzikaal protest op begraafplaats Vredenhof

1 juni 2014, 21.32 uur · Aangepast 3 juni 2014, 21.45 uur

Op begraafplaats Vredenhof was vanmiddag een protestactie. Honderden Amsterdammers vinden dat de aula niet verkocht mag worden door uitvaartverzorger PC Hooft. Ze onderzoeken nu de mogelijkheid om via een stichting de aula te kunnen kopen.

Kermisexploitant Frans Stuy organiseerde het muzikale protest. 'Weet je waarom ik boos ben. Verleden week was ik hier, mijn vader ligt hier ook. Toen zag ik een oude Amsterdamse dame voor het raam staan. hing er bij de wc een papiertje, vanaf 1 juli wordt de aula in de verkoop gegooid. Toen werd ik godver heel woest', aldus Stuy.

Veel nabestaanden van mensen die begraven liggen op de begraafplaats hebben geen goed woord over voor de plannen van PC Hooft en al helemaal niet over hun manier van communiceren. 'Dat is respectloos, moraalloos. Daar zou de politiek voor op moeten staan om dat tegen te gaan, dat kan nooit', zo zegt oud politicus Henk Bakker.

De petitie voor het behoud van de aula is al ruim 1200 keer ondertekend. Dinsdag gaan Stuy en enkele nabestaanden met PC Hooft om tafel, op zoek naar een oplossing