Voorzitter ZaZo Kwakoe beschuldigd van verduistering

Voorzitter/penningmeester Albert Jüdell, van de stichting die het Kwakoe-festival vorig jaar voor het eerst organiseerde, wordt door gedupeerden beschuldigd van verduistering van verhuisgoederen.

Dat heeft het programma Tros Opgelicht dinsdagavond gemeld. Het verhuisbedrijf van zijn zoon Ab Jüdell, Central European Movers (CEM), heeft goederen die bestemd waren voor verhuizing maandenlang opgeslagen gehouden, beschadigd en kwijtgemaakt. Verschepingskosten en douanekosten werden niet betaald door het bedrijf, waardoor de goederen achterbleven. Een aantal gedupeerden hebben daardoor ieder schades van 40.000 euro opgelopen en zijn noodgedwongen naar Nederland teruggegaan, omdat CEM nooit hun inboedel heeft afgeleverd. Ook hebben de slachtoffers betaald voor verhuisverzekeringen die het bedrijf nooit heeft afgesloten.

Albert Jüdell heeft in november 2008 'om gezondheidsredenen' het bedrijf CEM van zijn zoon overgenomen. De praktijken waren toen al aan de gang. Om hoeveel gedupeerden het precies gaat is nog niet duidelijk.

Jüdell zegt in een reactie dat hij er alles aan zal doen om te zorgen dat de gedupeerden ofwel schadeloos gesteld worden ofwel hun inboedels terugkrijgen. Eerst wil hij uitzoeken wat er precies gebeurd is. Tegen hem wordt een strafrechtelijk onderzoek wegens verduistering ingesteld.

ZaZo kreeg vorig jaar voor het eerst de vergunning om het Kwakoe-festival in de Bijlmer te organiseren. Jüdell deed dat samen met mede-bestuurders Melvin Tjoe Nij , Vanessa Limon en festival directeur Kenneth Renfurm. Het is niet bekend of Zazo dit jaar opnieuw het festival mag organiseren.

Klik hier voor Tros Opgelicht van vrijdagavond