Start van hoofdcontent

Stad

nl

Mogelijk 'offer' gevonden bij lichaam Weespertrekvaart

4 juni 2014, 00.13 uur · Aangepast 4 juni 2014, 14.23 uur · Foto: Anoniem

In de buurt van het lichaam van een 45-jarige man dat in 2011 in de Weespertrekvaart werd gevonden werd ook een doek met allerlei spullen gevonden. De politie denkt dat die doek onderdeel is van een offer en iets te maken heeft met het lichaam.

Twee vrienden zien op maandag 13 juni in 2011 een man en een vrouw iets in de Weespertrekvaart duwen. Ze vermoeden dat het een lichaam is. Duikers van de brandweer doorzoeken de vaart maar vinden alleen een doek met daarin allerlei spullen.

Vier dagen later wordt alsnog een lichaam aangetroffen in de Weespertrekvaart. Het is het lichaam van de 45-jarige Soerenderpersad (Soentje) Birtantie, een hindoestaan uit Zuidoost. In 2011 worden een man en een vrouw gearresteerd in verband met het lichaam maar een half jaar later worden ze weer vrijgelaten.

Ritueel
De politie onderzoekt de zaak nog steeds en denkt nu dat er misschien een link is tussen de doek met spullen en het lichaam. Mogelijk is de doek onderdeel van een ritueel en zijn de spullen een offer. In de doek zaten een kokosnoot en wat zaden, een aardappelschilmesje en een handspiegeltje. Mogelijk hebben de spullen een symbolische betekenis.

De politie vraagt mensen die een link kunnen leggen tussen de spullen en de dood van het slachtoffer om contact op te nemen. Ook naar andere mogelijk getuigen of informatie wordt nog gezocht.

Morgen in Bureau 020 meer aandacht voor deze zaak.