112

Slachtoffer homogeweld: 'Je houdt er bijna rekening mee'

18 juni 2014, 22.52 uur · Aangepast 20 juni 2014, 23.00 uur

Whatsapp

Als homo in Amsterdam houd je rekening met het feit dat je mishandeld gaat worden. Dat zegt de 26-jarige man die zaterdag op de Prinsengracht werd mishandeld vanwege zijn seksuele geaardheid.

'Hij gaf me een klap en twee schoppen. Daardoor belandde ik op de grond.' Op dat moment sprong de vriend van het 26-jarige slachtoffer ertussen om erger te voorkomen. Door de klappen werden de piercings uit het oor van het slachtoffer geslagen en verloor hij een dag lang zijn gehoor, zo vertelt hij in Bureau 020.

Even daarvoor hadden de daders het stel al uitgescholden. 'Vieze homo' werd er geroepen. Volgens het slachtoffer komt homogeweld veel vaker voor dan mensen denken. 'Je houdt er eigenlijk rekening mee. We doen alsof we vrij en tolerant zijn, maar dat dit op zaterdagavond in het Centrum kan gebeuren is zorgwekkend.'

Signalementen
De politie heeft signalementen van twee mannen die bij de mishandeling op de Prinsengracht betrokken waren. Het gaat om een donkere man die een donkere trui met opvallende kleuren droeg en een zwart petje op had met het woord 'DOPE' in witte letters. Een tweede verdachte is lichtgetint, had een ringbaardje en droeg een groene jas met zwarte ritsen.

De politie vraagt mensen met meer informatie contact op te nemen.

 

Whatsapp